Bramborový salát na českém vánočním stole nesmí chybět. A každý ví, že právě ta jeho babička nebo máma dělá ten nejlepší, to je jasný! My jsme si tentokrát připravili trošku odlehčenější verzi bez majonézy, která by se vám mohla hodit nejen o Vánocích.
Na 4 porce budeme potřebovat:
1 kg brambor (my jsme použili Marabel)
2 lžíci červeného vinného octa
1 lžíci francouzské hořčice
1 lžíci hrubozrnné hořčice
2 lžíce medu
100 ml řepkového oleje
30 ml plnotučného mléka
1 cibuli
100 g Gyulai klobásy Schneider
20 g listové petržele
20 g kopru
sůl, pepř
Brambory uvaříme ve slupce v osolené vodě. Za tepla oloupeme a nakrájíme nožem na větší kousky.
Připravíme si dresink: do vyšší nádoby vložíme med, ocet, sůl, francouzskou hořčici, olej a mléko. Mixér ponoříme dovnitř a rozmixujeme. Směs zhoustne jako majonéza. Dochutíme dle libosti a přidáme hrubozrnnou hořčici.
Smícháme s nasekaným koprem, petrželí a dohněda opečenou cibulí. Nakonec přimícháme klobásu a poklademe nahoru na talíř. Vše ozdobíme koprem, petrželí a ihned servírujeme. Salát je totiž nejlepší ještě teplý! Dobrou chuť 🙂
Recept jsme vytvořili ve spolupráci se značkou Schneider a webem Jak na velké věci.