Tahle polévka byla v Pavillonu každé léto hit. Vždy byla součástí degustačního menu a jako doplněk jsem dělal sorbet z Bloody Mary. To už by byl v domácích podmínkách trochu úlet, takže jsem to pro účely blogu trošku zjednodušil.
Na 4 porce budeme potřebovat:
3 salátové okurky
2 zralá avokáda
1 citrón
1 svazek kudrnky
100 g mascarpone
250 ml voda
olivový olej, sůl a pepř
Z okurky si vykrájíme špagety, já používám speciální škrabku na zeleninu nebo zester. Můžeme vykrojit i kolečka. Zbytek okurky posekáme nadrobno a budeme ji marinovat. Z jednoho citrónu naškrábeme kůru, přidáme petržel a půlku šťávy. Druhou půlku si schováme na dochucení. Necháme marinovat zhruba 2 hodiny, maximálně 6. Okurky potom zblednou, citrón je uvaří.
Vložíme vše do mixéru a přidáme avokádo. Vše rozmixujeme dohladka, přidáme i vodu, osolíme a opepříme. Přidáme mascarpone a jen lehce mixujeme, nechceme, aby se srazilo. Nakonec vše dochutíme solí a citrónem. Servírujeme s vykrájenou okurkou a avokádem a zakončíme olivovým olejem. Dobrou chuť!