Jarní houby a medvědí česnek: to je prostě dokonalá kombinace! Tak s chutí do toho.
Na 2 porce budeme potřebovat:
100 g kačenek
1/4 cibule najemno
2 lžíce sherry
2 lžíce krémového sýru (např. Philadelphia)
svazeček medvědího česneku
sůl, pepř
plátek dobrého chleba ( kváskového)
trochu sýru na strouhání
olej a lžičku másla
Kačenky nakrájíme a vypláchneme ve vodě. Necháme je osušit na papírovém ubrousku.
Na pánvi rozpustíme olej s máslem, poté opečeme plátek chleba. Chleba dáme osušit.
Přidáme kačenky a cibuli. Osolíme a opepříme. Chvilku restujeme (zhruba 1 minutu) a přilijeme sherry. Necháme vyvařit alkohol a přidáme sýr, necháme rozpustit a přidáme část nakrájeného medvědího česneku. Trochu si schováme ještě na ozdobu.
Vše necháme prohřát a můžeme servírovat. Na opečený chléb si naklademe směs, nastrouháme sýr a dozdobíme ještě medvědím česnekem. Dobrou chuť!