Festival koulí začíná! Jak jsme vás už včera navnadili, připravili jsme si pro vás 4 verze street food koule v rámci soutěže #foodblogroku. Koule je prostě ideální street food: můžete ji jíst za pochodu, spolknete ji na jeden zátah a existuje asi miliarda variant. Koule s masem, koule bez masa, koule se sejrem, zeměkoule..no rozumíme si. Koule je základ. Kdo by je neměl rád?
Naše první koule je takovej zdravej start pro všechny. Řídili jsme se sezónou, takže je dýňová a dala by se z ní jednoduše udělat i vegan verze (máslo můžete nahradit např. dýňovým olejem). Tak s chutí do toho!
Na 7-8 porcí (3 kuličky na porci) budeme potřebovat:
1 dýni hokkaido
50 g másla
1 lžičku kurkumy
1 lžičku mletého koriandru
sůl
cukr
3 lžíce strouhanky
50 g dýňových semínek
6 najemno nakrájených lístků šalvějeDip
100 g bílého jogurtu
1/2 limety
6 lístků máty
Dýni rozpůlíme a vyndáme semínka. Rozkrájíme ji na menší kousky a vložíme do pekáčku s pečícím papírem. Osolíme, pocukrujeme a přidáme máslo a koření. Pečeme na 160 stupňů zhruba 30 minut, dokud nebude měkká. Můžeme rozmixovat anebo pořádně rozmačkat vidličkou, přidáme strouhanku a vytvarujeme kuličky. Obalíme je v semínkách a servírujeme s jogurtem ochuceným limetou, mátou a solí.