Letos jsme na kompost zasadili tři dýně a rozlezly se nám přes půl zahrady. A protože jsme na dovolený v Itálii ochutnali dýňový květy, řekli jsme si, že to taky zkusíme. Ideální je trhat samčí květy (ty poznáte tak, že u nich neroste dýně, ale jsou jen na stonku). Do náplně jsme přidali jen ricottu, bylinky ze zahrádky a kvalitní sůl i pepř. Je to super předkrm třeba na grilovačku, pokud máte gril s ohništěm, můžete květy osmažit na pánvi rovnou nad ohněm.
Na 4 porce budeme potřebovat:
12 květů z dýně
200 g ricotty
20 g parmezánu
2 lžíce nasekané bazalky, tymiánu, estragonu, šalvěje
sůl, pepř (mlýnky jsme dostali z e-shopu edelikatesy).
květy lichořeřišniceTěsto na smažení
1 pivo ( ležák)
150-200 g hladké mouky
sůl
Nejdříve si připravíme těstíčko. Mouku vložíme do misky a osolíme. Postupně přilíváme pivo a mícháme, dokud se vše nespojí v hladké těstíčko. Radši řidší než hustší.
Ricottu smícháme s parmezánem a nasekanými bylinkami. Osolíme a opepříme. Květy pomaličku rozevřeme a naplníme směsí ricotty, konce květů zarolujeme tak, aby se neotevřely. A tak pokračujeme se všemi. Obalíme je v těstíčku a rychle osmažíme v rozpáleném oleji do křupava. Nakonec je osušíme a servírujeme s jedlými květy lichořeřišnice, což je perfektní kombinace. Dobrou chuť!
Tento recept vznikl ve spolupráci s e-shopem se španělskými delikatesami edelikatesy.cz. Děkujeme!