Fregola patří mezi těstoviny, co mě fakt baví. Hlavně svou specifickou strukturou. U nás na tuhle sardskou specialitu moc často nenarazíte, takže když jsme dostali nabídku uvařit něco z produktů edelikatesy.cz, věděla jsem, že si vyberu právě fregolu. A k tomu jsme přidali ještě sherry ocet z odrůdy Pedro Ximenez. Ten teď budem asi dávat do všeho, protože je prostě úžasnej.
Na 4 porce budeme potřebovat:
250 g fregoly
400 g hub (lesní houby, hlíva, shiitake)
2 lžíce másla
4 lžíce parmezánu
2 lžíce sherry octa
1 lžíci petrželky
sůl, pepř
Těstoviny uvaříme ve vodě na skus a vycedíme. Přidáme trochu vody, máslo a parmezán. Rozmícháme v krásnou emulzi a přisypeme petrželku.
Houby nakrájíme na menší kousky a opečeme na trošce olivového oleje dozlatova, osolíme, opepříme a přidáme ocet. Necháme ho vyvařit a máme skoro hotovo!
Naklademe na talíř a ozdobíme lístky petrželky. Z té jsme udělali takové křupavé chipsy, stačí je ohřát v mikrovlnce s trouškou oleje na potravinové fólii, trvá to asi 1-2 minuty. Dobrou chuť!
Recept vznikl ve spolupráci s e-shopem edelikatesy.cz.