Tohle je takový lehký dovolenkový recept. Chobotnici prostě miluju a vždycky když jedeme k moři, musím ji mít aspoň dvakrát. Nejlépe trošku připálenou, protože pak má pořádný grády. Mňam!
Na 2 porce budeme potřebovat:
1 menší chobotnici (500 – 600 g)
1 cibuli
3 stroužky česneku
1 jarní cibulku
1 rajče
sůl, pepř
4 plátky pancetty
200 g zelených fazolek
2 malé cukety
olivový olej, citrón
Chobotnici opláchneme a zblanšírujeme zhruba 1 minutu v horké vodě. Cibuli, česnek a rajče nakrájíme na menší kusy, zalijeme cca 3 dcl vody, přidáme sůl, pepř a lžíci olivového oleje. Přidáme chobotnici a vaříme dokud není úplně měkká. Trvá to cca 1,5 hodiny. Potom ji vytáhneme a nakrájíme po dvou chapadlech. Vyndáme zub a hlavu překrojíme napůl. Opečeme ze všech stran dozlatova. Bohatě zakápneme citrónem. Výpek můžeme použít třeba do rybí polévky nebo do rizota.
Fazolky očistíme a zblanšírujeme, dokud nejsou uvařené tak, jak je máte rádi. Vychladíme ve studené vodě a osušíme. Potom zabalíme do slaniny a opečeme dozlatova. Cukety jen nakrájíme zeleninovou škrabkou, ochutíme citrónem a lehce osolíme. Vše zakápneme olivovým olejem a můžeme podávat. Dobrou chuť!