Minulý týden jsme doma pořádali další zážitek Airbnb. Tentokrát jsme hostili dva ajťáky, co pracují pro Google v San Franciscu a je strašně zajímalo, co takhle u nás obvykle jíme. Já jsem přesvědčená, že základním kamenem české kuchyně je dobrá polévka. Ať už je to bramboračka, česnečka, klasický vývar s knedlíčky nebo právě gulášovka. Pořádná porce horké polévky totiž zažene všechny starosti 🙂
Na 4 porce budeme potřebovat:
30 g špeku
2 cibule
½ lžičky celého kmínu
3 stroužky česneku
250 g mletého hovězího masa
1 lžíci bezlepkové mouky
1 lžíci mleté sladké, pálivé a uzené papriky
2 brambory na kostičky
600 ml kuřecího vývaru
1 lžičku majoránky
2 bobkové listy
20 g másla
1 lžíci sádla
Nejdříve si opečeme maso na sádle. Osolíme a opepříme. Rozšťoucháme podobně jako brambory na kaši. Vyndáme a dáme stranou. Opečeme na kostičky nakrájený špek. Přidáme cibuli, kmín a restujeme dohněda. Přidáme máslo a počkáme než se rozpustí. Přidáme papriku a znovu zarestujeme, přidáme mouku a rozmícháme. Vrátíme maso zpět a přidáme brambory. Zalijeme vývarem a vaříme, dokud nejsou brambory měkké. Dochutíme solí, pepřem, nastrouhaným česnekem a majoránkou.