Tohle je taková chalupářská inspirace na grilování. Co jsem si tak všimla, spousta lidí většinou griluje jenom maso a k tomu možná nějakou zeleninu, příloha se moc neřeší. Honza tentokrát připravil houbové ragú a k tomu jsme si dali pár kousků domácího kváskového chleba. Mňam! Velkou výhodou je samozřejmě gril OFYR, kde můžete dělat spoustu věcí najednou na rovné ploše, nic vám nepropadává mřížkou dolů. Nebudeme si nic nalhávat, stejně pár kousků skončilo v ohni, to si asi sami všimnete na videu. Lol.
Co se týče masa: tentokrát jsme si vybrali kance od Windsorů, na Rohlíku teď seženete více variant nebo si můžete zajet třeba do Makra. My se snažíme podporovat hlavně kvalitní českou produkci.
Na 4 porce budeme potřebovat:
8 kančích medailonků
600 g směsi hub (žampión, hlíva, lesní houby)
2 větvičky oregána, pár listů šalvěje (nebo bylinky, co máte na zahrádce vy)
olej, sůl, pepř
8 plátků kváskového chleba
Maso naložíme do soli, pepře a oleje alespoň na dvě hodiny. Opečeme na rozpáleném grilu z obou stran dorůžova (cca dvě minuty, kanec by měl být propečený na medium, např. srnčí maso ale ideálně na medium rare). Houby přidáme na gril, osolíme a opečeme, přidáme oregáno i šalvěj a necháme opéct na barvu. Maso necháme odpočívat (stejně dlouho jako jsme ho grilovali) a potom nakrájíme na tenké plátky. Servírujeme s opečeným chlebem. Dobrou chuť!