Řekli jste si o ní, tak je tady! Zvolili jsme verzi bez mouky a s bramborem, ale samozřejmě si k tomu můžete dát i knedlík. Ten ale chystáme k dalšímu receptu, tak jsme ho tentokrát vynechali.
Na 4 porce budeme potřebovat:
800 g hovězího zadního
3 cibule
1 l vývaru
2 lžíce octa
3 lžíce cukru
50 g svazek kopru
800 g brambor
4 vařená vejce
300 ml mléka
200 ml smetany
50 g másla
sůl, pepř, olej
Maso si rozdělíme na stejně velké kusy. Osolíme, opepříme. Opečeme na oleji a dáme stranou.
Do stejného rendlíku dáme nahrubo nasekanou cibuli a opékáme, dokud nezesklovatí. Přidáme cukr a ocet. Necháme vyvařit. Přidáme maso, vývar, svázané stonky kopru a přivedeme k varu. Dusíme, dokud maso není měkké, což by mělo trvat asi 1, 5 – 2 hodiny (každé maso je jiné, takže stačí průběžně kontrolovat).
Když je maso téměř hotové, přidáme 1 větší bramboru nakrájenou na tenké plátky, kterou omáčku zahustíme. Můžeme samozřejmě použít i máslovou jíšku. Když brambora změkne, vyndáme maso a necháme ho chvilku vychladit. Omáčku přelijeme do mixéru a rozmixujeme dohladka. Přidáme mléko, smetanu a přivedeme k varu. Dochutíme solí, cukrem, případně troškou octa.
Nakonec přidáme máslo, nasekaný kopr a můžeme servírovat. Vhodnou přílohou je vařený brambor s troškou másla, houskový knedlík a vařené vejce. Dobrou chuť!