O tom, že rizoto je moje srdeční záležitost jsem snad psala už stokrát. Kroupoto mu ale šlape na paty: konzistence krup mě totiž neskutečně baví. Tohle je jídlo je super jednoduché a chutné: pro nadcházející chladné večery pod dekou naprosto ideální.
Na 2 porce budeme potřebovat:
150 g krup
100 g slaniny (my jsme použili snídaňovou od značky Schneider)
50 g másla
30 g strouhaného parmezánu
1 šalotku
400 ml kuřecího vývaru
čerstvou majoránku, sůl, pepř
50 ml suchého bílého vína
1 jarní cibulku
Nejdříve opečeme 4 plátky slaniny do křupava. Osušíme je na ubrousku a dáme stranou. Na výpeku zpěníme jemně nasekanou šalotku a zbytek slaniny. Necháme zesklovatět, přidáme kroupy a lehce zarestujeme. Přilijeme víno a necháme odpařit. Potom přidáme horký vývar a pomalu vaříme zhruba 15 minut, dokud nejsou kroupy uvařené. Často mícháme. Nakonec přidáme parmezán, máslo a posekanou jarní cibulku. Dochutíme solí, pepřem a rozmícháme. Podle potřeby přidáme vývar.
Vše naklademe na talíř, přidáme rozlámané kousky křupavé slaniny, čerstou majoránku a servírujeme. Dobrou chuť!
Recept jsme vytvořili pro značku Schneider a web jaknavelkeveci.cz.