Naše oblíbená sezóna je tady a letos jsme pro vás připravili pár vege receptů. Texturu krup zbožňuju, takže je jíme poměrně často. A k tomu chřest a medvědí česnek. Co jinýho!
Na 4 porce budeme potřebovat:
320 g krup
30 g medvědího česneku
100 g čínského zelí
20 g máslo
8 kousků chřestu
80 g domácí ricotty (recept máte třeba tady) nebo použijte jiný sýr
20 g parmezánu
olivový olej
sůl, pepř
čerstvé klíčky (dle preference)
Kroupy uvaříme ve vodě doměkka, je potřeba aby byly al dente, takže je hlídejte.
Medvědí česnek rozmixujeme na husté pyré s trochou olivového oleje a vody. Přidáme ke kroupám společně s nastrouhaným parmezánem, nakrájeným zelím i máslem. Chceme, aby konzistence byla podobná italskému rizotu. Chřest očistíme a spaříme ve vodě, stačí jen 40 vteřin. Servírujeme s klíčky a domácí rikotou. Dobrou chuť!