Komu se nelení, tomu se jelení! Čekala jsem celej tejden, abych mohla použít tenhle super chytrý slogan. A teď je to venku, nemáte zač! Haha. V tomhle receptu jsme spojili jelení kýtu od Windsorů a nakládaný pečený česnek od Titbitu (ze zachráněné zeleniny). Recenzenti byli nadšeni, tak to zkuste a nebojte se zvěřiny!
Na 4 porce budeme potřebovat:
500 g marinované kýty z jelena (http://bit.ly/jelenikyta)
1 žlutou cuketu
2 menší lilky
1 skleničku Pečesu (bit.ly/pecenycesnek)
125 g baby špenátu
2 lžíce dijonské hořčice
1 lžíce bílého vinného octa
1 lžíce medu
3 lžíce vody
3 lžíce slunečnicového oleje
sůl, pepř
Nejdříve opečeme maso na grilu a jemně osolíme, už je sice marinované, ale není zas tolik slané. Na každé straně zhruba 3 minuty. Necháme odpočívat na teplém místě a zároveň si opečeme i veškerou zeleninu, nakrájíme na cca 1 cm plátky a grilujeme dozlatova. Pečes opečeme dozlatova a veškerou zeleninu osolíme a opepříme.
Olej, ocet, hořčici, med, sůl, pepř a vodu smícháme dohromady, můžeme dát i do malé zavařovačky, uzavřít a rozklepat, než se vše krásně spojí. Maso znovu opečeme a nakrájíme na plátky, podáváme se špenátem, bohatou zálivkou a grilovanou zeleninou. Dobrou chuť!