Než jsme se stihli rozkoukat, bylo po svátcích. A zase je tu takový to období zablátěnejch bot a omrzlejch uší. Kromě všeho toho dalšího okolo. Tak jsme si říkali, že by bylo fajn si udělat takový mini Vánoce i v lednu. Proč vlastně ne? Vzpruhu asi teď všichni potřebujem víc než normálně. Inspirovali jsme se jedním staročeským receptem a připravili si smažené šneky s rukolovým salátem a ricottou.
Na 4 porce budeme potřebovat:
200 g šneků v nálevu (v konzervě seženeme třeba v Makru)
100 g celozrnné pšeničné mouky (plus 20 g na poprášení)
200 g piva
60 g ricotty
126 g míchaného salátu dle preferencí
sůl
olej na smaženíNa dresink
2 lžíce bílého vinného octa
1 lžíci javorového sirupu
1 lžičku dijonské hořčice
10 lžic olivového oleje
sůl
Šneky si vycedíme a osušíme. Osolíme a poprášíme moukou. V misce si zamícháme mouku s pivem, osolíme a vymícháme hladké hustší těstíčko. Šneky namáčíme do těstíčka a smažíme dozlatova po obou stranách v rozpáleném oleji. Potom osušíme na papírové utěrce.
Ingredience na dresink zavřeme do malé skleničky a silně protřepeme. Nalijeme opatrně pár lžic na salát a ochutnáme. Podle chuti doladíme. Servírujeme na hlubokém talíři s kousky ricotty a smaženými šneky. Dobrou chuť!