Tenhle zelený salát je super sám o sobě, ale skvěle se hodí i jako doplněk na grilovačce. Zelený chřest je zasyrova parádní, tak se toho nebojte. Jen ho naškrábejte na tenké plátky.
Na 4 porce budeme potřebovat:
125 g baby špenátu
4 ks zeleného chřestu
100 g mladého hrášku
20 lístků máty
2 kedlubnyDresink
20 g bílého vinného octu
60 g olivového oleje
1 lžičku hořčice
sůl
Kedlubnu oloupeme a nakrájíme na tenké plátky. Chřest očistíme a ulomíme dřevnatý konec, škrabkou na zeleninu naloupeme tenké plátky, které vložíme na 10 minut do ledové vody. Potom osušíme. Hrášek oloupeme a vše vložíme postupně do talíře a prokapáváme smíchaným dresinkem.
Dresink si obvykle děláme v uzavíratelné sklenici a pak jen dobře protřepeme.
Prokládáme i mátou a necháváme v salátu lehkost.
Servírujeme samotný jako předkrm nebo jako přílohu k rybě či masu. Dobrou chuť!