Tuhle kapustu jsme dělali v Londýně celkem často, je to vhodná příloha nejen k masu, ale i třeba k rybám, třeba mořskému ďasovi. Pokud máte kapustové přebytky, rozhodně ji zkuste! A kdybyste měli opravdu hodně, můžete mrknout i na naši kapustovou polévku.
Na 4 porce budeme potřebovat:
3 balení srnčí svíčky (můžete koupit u Windsorů)
1/2 kapusty
100 g slaniny
1 cibuli
2 stroužky česneku
4 větvičky rozmarýnu
50 g másla
sůl, pepř, olivový olej
jedlé kvítí na ozdobu
Kapustu rozktojíme napůl, košťál vyndáme a rozdělíme si ji na menší kousky. Potom nakrájíme na proužky. V hrnci přivedeme k varu větší množství vody a osolíme. Přidáme nakrájenou kapustu a 1 minutu spaříme. Přendáme do ledové vody a necháme vychladnout. Potom vycedíme a necháme co nejvíc okapat.
Na trošce oleje zpěníme nakrájenou slaninu a cibuli na malé kousky. Necháme dvě minuty orestovat a přidáme kapustu. Když se nám vše prohřeje přidáme prolisovaný česnek, máslo a posekaný rozmarýn, dochutíme solí i pepřem.
Srnčí svíčku osolíme a opepříme. Na trošce oleje opečeme ze všech stran cca 1 minutu. Necháme odpočívat stejně dlouho a potom ji rozkrájíme a servírujeme s kapustou a jedlým kvítím. Dobrou chuť!