Když přišla výzva vymyslet snídani se Skyrem, bylo to pro nás jednoduché rozhodování: uděláme ji naslano. Pojali jsme to tak trochu ve skandinávském stylu, takhle nějak si totiž představujeme, že by to ideálně mohlo vypadat. A co si budeme povídat, kombinace uzené ryby, Skyru a avokáda funguje fantasticky.
Na 4 porce budeme potřebovat:
1 uzenou makrelu
1 celý fenykl
1 svazek barevných ředkviček
1 Skyr z Bohušovické mlékárny
1 avokádo
20 g dýňových semínek
20 ml dýňového oleje
kůra z 1 limetky
Uzenou makrelu vykostíme a stáhneme z kůže. Nakrájíme na malé kousky. Protože je celkem slaná, není potřeba s ní nic zvláštního dělat.
Fenykl a ředkvičky nakrájíme na mandolíně na tenké plátky. Avokádo jen vydlabeme a nakrájíme na větší kousky podobně jako makrelu.
Na talíř naklademe všecky ingredience, včetně pár kopečků Skyru a zakápneme dýňovým olejem. Dozdobíme vršky fenyklu, posypeme semínky, zastrouhneme limetkovou kůrou a můžeme podávat.
#snidamskyr #skyrcz