Když dostanu chuť na kus masa – a to se stává dost často, nechci ho vždycky kombinovat s typicky používanou přílohou. Salát představuje odlehčenou variantu, která je na léto jako dělaná a teres major je zase moc zajímavý kus masa. Je to velký oblý sval (součást ramínka), který je často srovnáván se svíčkovou. Je sice krapet tužší, ale při vhodné úpravě si toho ani nevšimnete a navíc je cenově velmi přijatelný 🙂
Na dvě porce budeme potřebovat:
400 g vyzrálého hovězího teres major
mix salátových listků
2 plátky toastového chleba
1 vaničku výhonků ředkviček
20 g másla
50 g salátové okurky
2 ředkvičky
100 g hlívy ústřičné
15 ml sójové omáčky Kikkoman
sůl a pepř
Postup
Maso očistíme od blan a rozpálíme si pánev. Bohatě osolíme a opepříme. Na trošce tuku opečeme ze všech stran, poté plamen ztlumíme, přidáme toastový chleba nakrájený na kostičky a opečeme do zlatova. Sundáme z pánve a necháme odpočívat.
Do pánve přidáme trochu oleje a opečeme hlívu. Přidáme sójovku a potom máslo.
Okurky a ředkvičky nakrájíme na plátky. Výhonky ředkviček jsme sehnali v supermarketu, ale bacha na ně, jsou hodně pikantní.
Salát dochutíme vinaigrettem, přidáme hlívu, krutony a odpočinuté maso. Skvělá a jednoduchá večeře je na světě!